Blog over de Textbased RPG op www.ariesfleet.nl

These Are the Voyages...

Door ShockWave_Omega op woensdag 13 januari 2010 14:41 - Reacties (19)
Categorie: Ariesfleet, Views: 3.903

Met de komst van Star Trek Online begint een nieuw uitdaging voor de Ariesfleet.
Een groot aantal van de huidige crew op de textbased RPG schepen gaat beginnen aan het spel.
Het spel dat eigenlijk de grondslag legde voor de Ariesfleet zelf. Want de Ariesfleet is in het leven geroepen om bezig te zijn tot het spel begint.. En natuurlijk ook ver daarna.

Ik heb het voorrecht gehad om samen met een andere Admin van de website aan de closed beta mee te hebben mogen doen. In die tijd hebben wij het spel zien uitgroeien ( en ook de patches zien groeien ) naar een mooi speelbaar spel.

Vanavond wordt er op de teamspeak server van de Ariesfleet een bijeenkomst gehouden om de toekomst van de vloot door te nemen. Niet alleen dat maar er worden ook 2 open beta keys weggegeven in een Star Trek trivia ronde.
In de bespreking wordt ook meegenomen in welke vorm en onder welke leiding dat de vloot opgezet zal gaan worden in STO.


Dus ben je van plan om Star Trek Online te gaan doen dan kan je je ook aanmelden bij de Ariesfleet.

A few good men ( or women :P )

Door ShockWave_Omega op woensdag 30 september 2009 11:26 - Reacties (6)
Categorie: Ariesfleet, Views: 3.994

De Ariesfleet is nu ondertussen anderhalf jaar oud. De meeste leden zitten er toch al meer dan een jaar bij. En posten nog steeds met plezier. Toch is de Ariesfleet altijd opzoek naar leden. Niet alleen voor de textbased RPG maar ook voor de Ariesfleet Startrek Online vloot die we gaan beginnen als het spel uitkomt.

De meeste mensen die mee willen doen met Startrek Online houden zich tot die tijd ook zeer goed bezig met de textbased RPG. In de RPG kan je lekker je fantasie ( binnen de perken van de Startrek Universe ) laten gaan. Momenteel zitten we met 2 schepen in een cooperative battle om DS9 te bevrijden van de Dominion strijdkrachten.

Ben jij gek op Star Trek en lijkt het je wat om straks in een Nederlandse vloot StarTrek Online te spelen (Er zijn zelfs al verbonden gesloten met enkele grotere internationale STO vloten) ? Of wil je kijken of jij het in je hebt om Kapitein te worden? Kom dan snel langs bij de Ariesfleet en schrijf je in of kijk eens of er in de Bemanningslijst een plek voor jou open is.

The Ariesfleet Academy.

Door ShockWave_Omega op donderdag 13 augustus 2009 16:38 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: Ariesfleet, Views: 2.410

The Academy.

Waarom een Academy starten voor een simpele textbased rpg?

Tja dat dachten de andere admins ook toen ik het voorsloeg. Al snel werdt duidelijk dat het toch nut had om zoiets te implementeren. In mijn 1e blogitem heb ik het gehad over een bepaald persoon die door eigen toedoen op elk schip had gediend en nergens meer echt welkom was. Gezien de slechte posts van deze persoon kreeg ik het idee een academy op te zetten. Niets groots maar gewoon een plek waar mensen die nieuw zijn 1-2 kleine verhalen moeten/mogen doorlopen om zo aan te tonen dat ze met een verhaal mee kunnen komen.

Kleinere dingen kunnen dan ook gelijk uitgelegd worden zodat wanneer die persoon door de academy heen is gekomen hij of zijn ook gewoon meteen zijn positie op het schip kan in nemen.


When hell freezes over..

Deze week ( en zo wat elke maand rond dezelfde tijd ) hebben we weer last gehad van onze grote vriend ( zie 1e blogitem ). Deze keer had hij via een vriend van hem die wel nog op de site zit een account verkregen. Maar dat is toch niet zo erg hoor ik je denken.

Ja helaas dus wel. Deze persoon is van een danig verstorende aard dat het de vorige keer al een grote discussie los had gemaakt tussen de Admins.

Maar goed. Onze vriend had dus een account en werd dus eerst door de academy gehaald. Dit liep al stuk voor hem bij zijn 1e post. Toen was mij al duidelijk wie het was.
Om verdere problemen te verkomen heb ik zijn account dus weer geblokkeerd.

Ik hoef niet te vertellen dat onze grote vriend daar niet van gediend was en me vervolgens de huid heeft volgescholden en me ook beschuldigd van alles wat hem toevallig in de laatste tijd is overkomen.

Hierbij heb ik hem vriendelijk er op gewezen dat hij toch maar beter ergens anders heen kan gaan.

Waar het dan dus op neerkomt is dat de Academy zeker wel doet wat hij moet doen. De kwaliteit van de vloot waarborgen dus. Al met al ben ik erg tevreden over hoe de Academy functioneerd en over hoe we mensen dus kunnen helpen met het aanleren van de regels en het maken van goede posts.

Het komt bij mij ook over alsof mensen er plezier in hebben om aan te voelen hoe het is om het commando te hebben over een schip met crew.


Zin om het een keer uit te proberen? Kom een keer langs op de site: www.ariesfleet.nl

Decorating the fleet.

Door ShockWave_Omega op zondag 12 juli 2009 10:59 - Reacties (7)
Categorie: Ariesfleet, Views: 2.999

Dingen afspreken is makkelijk..

De Ariesfleet bestaat al meer dan een jaar. En in heb begin hadden we om de zoveel tijd een Teamspeak meeting met de admins. In die meetings wordt dan het een en ander besproken met betrekking tot het verbeteren van de site of andere kleine verbeteringen aan de site. Een van die verbeteringen was onder andere het invoeren van nieuwe medailles.

Afgelopen week na bijna 10 maanden was het dan eindelijk ook eens tijd om dat item eens van onze to do list af te halen. Na ongeveer 10 minuten surfen en zoeken kwam ik een geschikt medailles pakket tegen op internet.

Nu hoor ik je denken. Waarom hebben jullie dat nou niet eerder gedaan dan?
Tja goede vraag. Het is denk ik gewoon ondergesneeuwd bij de rest van de goede ideeen..

Een halve dag later was het eindelijk zo ver. De nieuwe medailles werden toegevoegd.
Meteen heb ik ook de oude medailles weg gehaald en met pensioen gestuurd. Mij zal het namelijk geen bal uitmaken of je nou een medailles hebt staan voor aantal gemaakte posts of bugtacking. Dat heeft namelijk NIETS met het spel te maken naar mijn mening.


Gold, Silver.. or plastic?

Mja mja het nieuwe pakket medailles brengt ook wat nieuwe uitdagingen mee voor de mensen op de site. Wanneer er bij onze alliance site een starfleet academy diploma of op onze site aan de RP academy is meegedaan krijgen de mensen al een Ribbon.

10 tours/missies levert ook weer een mooie Ribbon op enzovoorts..

Meer bijzondere verichtingen van mensen leveren ze steed mooiere medailles op.


10 Captains won't make your ship run more effective..

De reden van de medailles is simpel. Je kan niet altijd iedereen zo maar promoten. Een promotie moet specialer zijn dan de medailles. In plaats van dat ze vroeger een promotie kregen als ze een heldhaftige handeling hadden gedaan in het verhaal krijgen ze nu medailles.

Ik kan niet van iedereen een Kapitein of Admiraal maken meer omdat sommige mensen ( hoe stom het ook klinkt ) er geen aanleg voor hebben.


**Zin om mee te doen of om bij een vloot te horen voor Star Trek Online? Kom langs en schrijf je in bij de Ariesfleet.. En maak gelijk deel uit van een internationale alliance!**

Supplying the Fleet.

Door ShockWave_Omega op zondag 24 mei 2009 09:23 - Reacties (7)
Categorie: Ariesfleet, Views: 3.759

Supplies for your every need?

Het goede weer en vakantietijd spelen parten met elke online game, guild, clan of fleet. Maar wat kan je dan doen om alles zo interessant mogelijk te houden voor je spelers? Dat was voor ons ook een vraag die we ons zelf stelden en na lang denkwerk wisten te beantwoorden.

Laat mensen iets doen wat niet strikt aan regels vasthoudt maar laat het wel speciaal of exclusief zijn. We hebben al vaker de vraag van mensen gehad om de bartender te mogen spelen op het ruimtestation van de Ariesfleet. De vrijheid die zo'n figuurtje heeft ten opzichte van een Starfleet officier is.. op zijn zachtst gezegd een wereld van verschil.

Toch bleef ik langere tijd met een soort gelijk idee in mijn hoofd spoken. Maar ja wat moet je dan doen. Het is in ons verhaal oorlogstijd dus een barkeeper heeft alleen iets te doen als er een schip en dus ook een crew is om voor te cateren. Dat zou dus geen full time iets zijn voor een speler.

Op een andere site vond ik een project ( wat daar helaas mislukte ) maar wat mij inspireerde en anderen op de site ook. Elk leger heeft voorraden nodig zo ook Starfleet.


Rules of Aquisition.

Dan kom je snel bij een handelsschip.. Maar ja het is nogsteeds oorlog dus je moet wel iets stevigs hebben of iets wat andere schepen kan ontwijken. Ons verhaal begint dan ook in een duistere bar waar een handelaar met een wrak van een shuttle opzoek gaat naar een nieuw schip. Toevallig is er altijd wel een Ferengi in de buurt met connecties die hij voor een.. zacht prijsje wel wil gebruiken voor ons doel.

De scheepskeuze zelf was ook niet te makkelijk en aan de hand van het schip moest het verhaal er omheen verzonnen worden. Voor de Kapitein van het schip viel de keuze op een oude Klingon D7/K'tinga. Net sterk genoeg om een paar klappen op te vangen en stealthy genoeg om vijanden te ontwijken indien nodig.


Exclusive or...

Tja rest nog een crew natuurlijk. Ook dat was niet moeilijk. Als een soort bonus voor goed/vaak posten kregen actieve leden voorrang bij de keuze van een positie op het schip. Er is ook speciaal in de regels opgenomen dat dienen op de D7 geen reden mag zijn om de taken op een federatie schip te verzaken. Het is erg verleidelijk om de piraat uit te hangen zonder de starfleet regels.. en dat is natuurlijk ook wat de crew van de D7 mag doen.


A fair warning.

Natuurlijk is het niet altijd gepast om de piraat uit te hangen. Het is de crew van de D7 dan ook erg duidelijk gemaakt dat zodra ze een voet zetten aanboord van een Starfleet faciliteit dat ze zich moeten gedragen ( en als JAG officer voor de vloot ben ik degene waar ze zich moeten verantwoorden als ze iets fout doen :D ).

Kom een keer langs en lees mee met de verhalen of doe gezellig mee op:

www.ariesfleet.nl